Klikkaa itsesi Mitron postilla-arkistoon tästä

Uusimmat kirjoitukset

3.7.2014Aikaansaannokseni Euroopan parlamentissaLue lisää »22.5.2014Populismi USA-kauppasopimuksella on pikkusieluistaLue lisää »21.5.2014Oikeisto voittamassa eurovaalit -- Uusi SuomiLue lisää »

Tiedotteet

Miksi Aslakia ei käytetä?

Share |

Keskiviikko 14.5.2014 - Mitro Repo


Mitro Repo: Miksi Aslakia ei käytetä? (14.5.2014)

Iltalehti uutisoi 14.5.2014 valitettavasta ja traagisesta kuolemantapauksesta, joka tapahtui Lapissa toukokuun alussa. Onnettomuudessa pelastushelikopteri Aslakia ei hälytetty paikalle, vaikka se olisi ollut vain neljän minuutin lentomatkan päässä.

Aslakin käyttämättömyys on osoitus byrokratian sisäisestä holtittomasta avuttomuudesta. Kyse on ennen kaikkea arvovaltakiistasta, jossa pelinappuloina käytetään ihmishenkiä, toteaa Mitro Repo.

Yksityisin tukivaroin toimiva Aslak voi osallistua ensihoitotehtäviin vain, jos Lapin sairaanhoitopiirin kenttäjohto sitä siltä pyytää. Kyseisessä tapauksessa Aslak kuuli Levin hälytyksen, mutta sitä ei pyydetty paikalle. Omin päin Aslak ei saa osallistua pelastustoimintaan ja Lapin sairaanhoitopiiri on kieltänyt sitä esittämästä avuntarjouksia itse.

Mitro Revon mukaan on täysin järjetöntä, että byrokratian keinoin pelataan ihmishengillä. Aslakin kohdalla on jo pitkään annettu tietoisesti vääristäviä lausuntoja.

Olen jo aiemmissa yhteyksissä painokkaasti tuonut esille, ettei nykyinen järjestelmä toimi. Akilleen kantapää on nyt selvitettävä juurta jaksain: mikä on Aslakin status, annetaanko sen toimia vai halutaanko sen toiminta estää? Kenellä on asiassa vastuu, ihmettelee Repo.

Tahdon osaltani toivottaa voimia sekä esittää surunvalitteluni menehtyneen henkilön omaisille. Toivon, että asiaan saadaan selvyyttä, jotta vastaavanlaiset tilanteet voidaan tulevaisuudessa välttää, toteaa Mitro Repo.

Pelastushelikopteri Aslakin johtokunnan jäsenenä Mitro Repo toivoo, että Lapin sairaanhoitopiiri tarkistaisi asennettaan Aslakin tarpeellisuudesta.

 

Mitro Repo

Euroopan parlamentin jäsen

+358 (0)40 706 1671

www.mitrorepo.eu