Klikkaa itsesi Mitron postilla-arkistoon tästä

Uusimmat kirjoitukset

3.7.2014Aikaansaannokseni Euroopan parlamentissaLue lisää »22.5.2014Populismi USA-kauppasopimuksella on pikkusieluistaLue lisää »21.5.2014Oikeisto voittamassa eurovaalit -- Uusi SuomiLue lisää »

Tiedotteet

Aktiivinen kansalainen

Jokainen eurooppalainen on poliittinen toimija. Meidän on kaikkien oltava valmiit kantamaan vastuumme yhteisten asioiden hoidosta. Viime kädessä jokainen eurooppalainen ja jokainen suomalainen on poliittinen toimija ja poliittinen vaikuttaja. Me kannamme yhdessä vastuuta tästä isänmaamme ja koko Euroopan tulevaisuudesta. 
Euroopan unioni on valtava kokonaisuus jonka hallitseminen ei ole helppoa edes asiantuntijoille. Myös Euroopan parlamentissa käsitellään asioita maan ja taivaan välillä joten niiden kaikkien perinpohjainen tunteminen on melkeinpä mahdotonta. Unioni on kuitenkin Suomen sisäpolitiikkaa ja direktiivit ja asetukset vaikuttavat meidän jokaisen arkeen. EU-asiat tuntuvat kaukaisilta vaikka suuri osa lainsäädännöstämme tulee jotakin kautta Brysselistä. Miksi näin? Minusta tuntuu, että EU:n vieroksumisessa on kysymys kahdesta ongelmasta: toisaalta kansallisten hallitusten tavasta syytellä Brysseliä kaikesta epämieluisasta ja toisaalta viestinnän riittämättömyydestä tai epäonnistumisesta. 

Euroopan unionissa tehdään päätöksiä samalla tavalla kuin muuallakin. Päätöksenteossa on erilaisia intressejä ja näkemyksiä, aivan kuten vaikka kunnanvaltuustossa. EU-politiikan ei tarvitse olla sen vaikeampaa kuin muunkaan politiikan. Itse haluan kertoa EU-asioista tavalla joka puhuttelee mahdollisimman monia ja saisi useammat kiinnostumaan siitä miten yhdessä päätämme maanosaamme kehittää.