Klikkaa itsesi Mitron postilla-arkistoon tästä

Uusimmat kirjoitukset

3.7.2014Aikaansaannokseni Euroopan parlamentissaLue lisää »22.5.2014Populismi USA-kauppasopimuksella on pikkusieluistaLue lisää »21.5.2014Oikeisto voittamassa eurovaalit -- Uusi SuomiLue lisää »

Tiedotteet

Ehjä ihminen

Viime laman kuin tämänhetkisen talouskriisin seuraukset koskevat raskaasti kaikkia kansalaisia yhtäläisesti, niin naisia, miehiä kuin lapsia. Mielessäni kannan kuitenkin tänä vuonna huolta erityisesti suomalaisten miesten syrjäytymisestä. Viime laman syövereissä työttömät miehet syrjäytyivät sekä taloudellisesti että sosiaalisesti. Pitkittyessään ongelmat veivät monelta suomalaismieheltä työkyvyn, jopa hengenkin. 

Viime vuosien järkyttävien tragedioitten myötä psykiatrit ja psykologit toivat esiin julkisessa keskustelussa nuorten miesten pahoinvoinnin. Eräät lapsipsykiatrit taas painottivat sitä tosiasiaa, että suomalaisen miehen kohtalo sinetöidään jo lapsuudessa. Meidän pitäisi onnistua kasvattamaan pienet poikamme paljon sosiaalisimmiksi ja avoimemmiksi. Elämän tärkeät taidot tulee oppia jo varhaislapsuudessa. Suomalainen mies tarvitsisi paljon enemmän rohkeutta osoittaa tunteitaan. 
Palkansaajien ohella viime lama koetteli erityisen raskaasti myös yrittäjiä. Moni menetti firmansa, perheensä ja kaikkensa. On täysin ymmärrettävää, että monen pienyrittäjän käteen jäi pesämunaksi vain epätoivo ja katkeruus. Nyt kun he ovat juuri päässeet jälleen jaloilleen, koettelee talouttamme uusi kriisi. Meidän on ehdottomasti tehtävä kaikkemme, ettei viimekertainen enää toistuisi.

Meidän on myös ymmärrettävä taloudellisen kriisin mukanaan tuomat sosiaaliset seuraukset. Viisasta politiikkaa on se, että huomio kiinnitetään jo hyvissä ajoin riskiryhmiin, haavoittuvia on yhteiskunnassamme kaiken ikäisissä.