Klikkaa itsesi Mitron postilla-arkistoon tästä

Uusimmat kirjoitukset

3.7.2014Aikaansaannokseni Euroopan parlamentissaLue lisää »22.5.2014Populismi USA-kauppasopimuksella on pikkusieluistaLue lisää »21.5.2014Oikeisto voittamassa eurovaalit -- Uusi SuomiLue lisää »

Tiedotteet

Oikeus uskoon

Uskonnonvapaus on perustavaa laatua oleva vapaus. Jokaisella on oikeus uskoa ja toimia niiden asioiden puolesta joihin hän uskoo. Minun on täytynyt taistella oikeuksistani niin harjoittaa ammattiani kuin tehdä politiikkaa ja tästä syystä haluaan pitää esillä uskonnonvapautta ja muita ihmisoikeuksia. 

Turkissa hallitseva Oikeus ja kehitys -puolue on edistänyt Turkin tietä EU-jäsenneuvotteluissa, mutta sen halu entisestään parantaa maan ihmisoikeus- ja uskonnonvapaustilannetta tuntuu vähentyneen maan sisäisten jännitteiden takia. Ääriliikkeet syyttävät EU-kriteereiden täyttämiseen pyrkivää hallitusta Turkin myymisestä länteen. Vaikka poliisin toiminta on yleisesti ottaen parantunut viimeisten vuosien aikana, useiden vähemmistöuskontokuntiin kuuluvia kohtaan tehtyjen rikosten tutkinnassa on ilmennyt leväperäisyyttä. 

Kristittyjä on vainottu ja kristillisiä kirkkoja ja niiden omaisuutta on tärvelty useasti viime vuosien aikana ja viimeisimmät väkivallanteot ovat aivan viime kuukausilta. Vähemmistöuskontokuntien seurakunnilta on vuosikymmenten kuluessa mielivaltaisesti takavarikoitu huomattava määrä omaisuutta, jota ei vieläkään ole palautettu. Turkista tulee EU:n jäsen vain jos se lunastaa antamansa lupaukset ja täyttää perustavaa laatua olevat kriteerit. 

Uskonnonvapaudesta kuten muistakaan ihmisoikeuksista ei voida tinkiä.