Klikkaa itsesi Mitron postilla-arkistoon tästä

Uusimmat kirjoitukset

3.7.2014Aikaansaannokseni Euroopan parlamentissaLue lisää »22.5.2014Populismi USA-kauppasopimuksella on pikkusieluistaLue lisää »21.5.2014Oikeisto voittamassa eurovaalit -- Uusi SuomiLue lisää »

Tiedotteet

Tiedostava kuluttaja

Turvallisia tuotteita ja eurooppalaista kuluttajansuojaa.

Suoja ja säännöt ovat erilaisia Suomessa ja Sloveniassa, mutta tavaroita ostetaan nykyään internetissä ja yritykset toimivat eurooppalaisilla kotimarkkinoilla ilman kansallisia rajoja. Tästä syystä työ Sisämarkkina- ja kuluttajavaliokunnassa on sekä haasteellista että tärkeää. Tällä hetkellä kuumimpia perunoita kuluttajakysymyksissä on direktiivi kuluttajan oikeuksista. 

Ehdotuksessaan kuluttajanoikeusdirektiiviksi komissio on esittänyt kuluttajanoikeuksien yhtenäistämistä EU:ssa. Tällaisessa yhtenäistämisessä tai harmonisaatiossa ei sikäli ole mitään vikaa, mutta tärkein kysymys kuuluu: tarkoittaako tämä huonompaa vai parempaa suojaa suomalaisille kuluttajille? Sisämarkkinoilla on mahdollisuuksien mukaan helpotettava liikeyritysten toimintaa ja rajat ylittävää kauppaa, mutta tämä ei voi tapahtua kuluttajien kustannuksella. 

Sisämarkkina- ja kuluttajavaliokunta, tuttavallisesti IMCO, käsittelee myös tuotteiden turvallisuutta ja näitä kysymyksiä pidän erittäin tärkeinä. Meidän on voitava luottaa hankkimiemme tavaroiden laatuun, turvallisuuteen ja kestävyyteen. 

Valiokunta on viime kaudella hyväksynyt EU:n kuluttajapoliittisen ohjelman, paljon keskustelua herättäneen palveludirektiivin, käsitellyt verkkouhkapelejä ja esimerkiksi matkapuheluiden verkkovierailumaksuja. Tilanteet vaihtuvat ja asioita tulee esityslistalle jatkuvasti uusia. Kaikissa kysymyksissä pidän johtoajatuksena tavallisen ihmisen ja kuluttajan etua ja turvaa.